Horoscop 2012 Urania Aspecte Generale saptamana 26-3 martie 2012

Săptămâna cuprinsă între 26 februarie şi 3 martie prezintă câteva elemente de noutate. Acestea dau o particularitate celor şapte zile pe care le analizăm, transformând săptămâna viitoare într-una dinamică şi, cu siguranţă, una plină de provocări.
Primul element care ne atrage atenţia este legat de traseul planetei Mercur care în ziua de 2 martie intră în semnul Berbecului. Va rămâne în mişcare directă în acest semn zodiacal până pe 18 martie, când va intra în mişcare retrogradă. Mişcarea retrogradă va fi atât de puternică şi de îndelungată încât pe 5 aprilie Mercur se va regăsi la 23 de grade zodia Peştilor în care se află în prezent.



Între 2 şi 5 aprilie se vor reedita o serie de elemente care ţin de comunicare, transmitere de informaţie, percepţie, dialog sau reînnodare a unei colaborări care s-a pornit, care a fost declanşată în această perioadă şi care va rămâne într-un moment, după 18 martie, nefinalizată. Va fi ca şi cum ceva se opune, ceva se interpune.

De foarte multe ori cei care vor fi vizaţi de acest context astral nu vor ştii de unde provine această întârziere, această neputinţă sau această încetinire neobişnuită a unor evenimente. Explicaţia, una dintre ele, este din punct de vedere astrologic reintrarea planetei Mercur în zodia Peştilor care difuzează, diluează şi face ca foarte multe evidenţe să devină confuze. Multe dintre lucrurile foarte clare până mai ieri devin de neînţeles, ambigui, alambicate, complicate, uneori chiar absurde.

De aceea, multă lume va intra în panică, se va speria sau va avea impresia că se află în faţa unei situaţii inconsistente pe care nu o poate coordona, înţelege sau cuantifica. După 17 aprilie Mercur va intra în mişcare directă, va reveni în Berbec şi îşi va continua traseul. În acest fel abia în a doua parte a lunii aprilie Mercur îşi va găsi vocaţia pe care o are în mod obişnuit ori de câte ori traversează acest semn.

Pe de altă parte trebuie să subliniem faptul că dacă tranzitul planetei Mercur prin Peşti era destul de păcătos, pentru că aducea, aşa cum v-am explicat săptămânile anterioare, destul de multă dependenţă de factorul emoţional, sentimental şi ideatic, acum Mercur este subjugat unei voinţe şi unei ambiţii ori orgolilor şi vanităţilor care sunt corespondente şi direct legate de vibraţia semnului zodiacal Berbec.

Astfel că, dacă în Peşti Mercur era lent şi slab ca forţă de impact şi de reacţie, în Berbec capătă exact opusul, hiperreacţie. De aceea, începând cu ziua de 2 martie, când Mercur va intra în Berbec, până pe 18 martie, vom avea şaisprezece zile de impact astral care îşi va pune amprenta asupra gândirii noastre. O serie de persoane se vor pripi, nu vor fi foarte atente cum vorbesc, cum se exprimă, cum rostesc, cum pronunţă sau cum calculează.

Multe dintre procesele logice şi matematice sau toate procesele de gândire în ansamblu sunt viciate de această grabă, de nestăpânirea de a termina cât mai repede un element care poate să fie o comunicare, o temă sau, pur şi simplu, un factor de gândire. Toate aceste precipitări nu sunt justificate. De cele mai multe ori este vorba de o efervescenţă, de un tremolo, de o nerăbdare, “Gata! Să facem totul cât mai repede, să terminăm lucrul”, dar el se termină, dar se termină de cele mai multe ori prost, vicios sau superficial.

De fapt, superficialitatea este elementul care dă cel mai mult factor negativ acestui tranzit. Mercur în Berbec este opoziţie care nu-i avantajează nici măcar pe Berbeci. Ba, dimpotrivă, pe aceştia, zic eu, îi vulnerabilizează, cred că, mai tare din întregul zodiac, pentru că accentuează laturile care ar trebui controlate, care ar trebui inhibate sau care ar trebui chiar negate în construcţia intrinsecă a unui Berbec.

În felul acesta Mercur ar putea să le dea unora dintre cei care s-au născut în acest semn zodiacal de foc o plăcere deosebită în a vorbi, dar a vorbi cu o tentă agresivă, în a ataca prin cuvinte, evident, a jigni, a aduce acuzaţii de cele mai multe ori nefondate, exagerate şi disproporţionate. Tonul este de cele mai multe ori ridicat şi felul de exprimare este unul simplist, brutal şi neşlefuit. În comunicare amprenta pe care o pune acest tranzit este una a rapidităţii, cât mai repede, cât mai simplu, ca să se pună capăt unei etape, aşa cum spuneam adineauri.

Ceea ce se va întâmpla după 18 martie, când Mercur va intra în mişcare aparent retrogradă, este de natură să imprime tuturor acestor procese cognitive sau de comunicare un lent mai atenuat, o mişcare scăzută, înfundată, difuză, aşa cum explicam la început, permiţând multora dintre nativi să analizeze ceea ce s-a întâmplat să constate o serie de erori şi, mai ales, să efectueze corectările necesare unui proiect, unui dialog, unui demers sau unei pregătiri personale.

Planeta Mercur, fiind o planetă personală, este importantă pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă şi de pregătire, şi în acest context, în acest tranzit el poate să ridice destul de multe obstacole, de neînţelegere prin nerăbdare, de proastă comunicare prin abaterea atenţiei sau prin interese marcate de egoism sau concentrate pe propria persoană, care nu îl mai lasă pe câte un nativ să fie atent faţă de nevoile celuilalt sau să fie atent cu problemele celuilalt.

În acest context putem spune că odată cu ziua de 2 martie, până la sfârşitul lunii aprilie, Mercur nu este aliatul nostru. Ziua de 3 martie este marcată de două ipostaze astrale care ar trebui să fie ţinute foarte bine minte. Mai întâi este o opoziţie între Soare şi Marte la 13 grade. Soare la 13 grade Peşti, Marte la 13 grade Fecioară este o combinaţie negativă. Îi afectează deopotrivă pe cei care s-au născut în Peşti şi în Fecioară, dar printr-o anume rezonanţă şi corespondenţă îi priveşte, uneori poate chiar mai mult decât ar fi indicat, pe cei care s-au născut în Gemeni şi Săgetător.

În aceeaşi zi se mai produce opoziţie la grad perfect între Saturn la 28 de grade Balanţă şi Venus la 28 de grade Berbec. O confruntare între pământ şi apă şi o a doua confruntare între foc şi aer.

O stea pentru fiecare

Aceleaşi stele fixe care au operat în conjuncţie cu planetele săptămâna trecută vor funcţiona în acelaşi registru şi săptămâna viitoare. Este vorba de Facies, Deneb Adigue, Antare, Aldebaran, Hamal şi Schedir, care se raportează la Pluton, Chiron, nodurile nord şi sud şi Luna neagră. Elementul de noutate îl introduce perechea de stele fixe Schedir şi Hamal, care începe să facă din aceste zile conjuncţii şi cu Jupiter, care s-a apropiat el însuşi de Luna neagră.

Aşadar, la aproape 8 grade Taur avem de-a face cu o conjuncţie Jupiter-Lună neagră şi cu o dublă conjuncţie a acestor două stele fixe. Această pereche de stele fixe accentuează o latură volitivă, puternică în orice fel de demers, în ceea ce le priveşte pe femei le face mai autoritare şi mai dornice să controleze tot ceea ce se petrece în preajma lor. Hamal accentuează o altă latură, şi anume dorinţa fiecăruia de a-şi găsi drumul propriu sau calea şi metoda firească şi cât mai eficientă de a acţiona.

Facies, alături de Pluton, se ipostaziază într-un constructor de relaţii care nemulţumesc, victimizează sau aduc încurcături, complicaţii, blocaje şi suferinţă. Cele mai bune ipostaze le aduce perechea Antares-Aldebaran, ambele stele legate de noţiunea de succes, ideea de a învinge, a dărâma obstacole şi a ajunge la un echilibru sau chiar la fericire. Ele sunt într-o relaţie strânsă cu cele două noduri lunare şi în felul acesta ele indică elementele cele mai importante de destin pentru cei născuţi în Gemeni sau Săgetător.

Asteroizii de langa noi

Cinci asteroizi schimbă semnul zodiacal. Dintre aceştia, cea mai interesantă şi cea mai benefică schimbare provine de la asteroidul Esculapia care, intrând în zodia Peştilor, accentuează şi cheamă mai repede la acţiune tot ceea ce ţine de vindecare spirituală, vindecare prin tehnici neconvenţionale şi apel la funcţiile psihicului şi sufletului de a vindeca trupul.

Circe intră în zodia Taurului şi se încarcă cu vraja feminină şi cu vraja atractivităţii, aşa cum este într-o relaţie directă cu latura mitologică şi ezoterică, iar Icarus intră, unde credeţi, chiar în zodia Vărsătorului, care îi este atât de apropiată şi atât de firească. Îşi găseşte aici vocaţia ineditului, a curajului, a surprizei şi, mai ales, capacitatea de a inventa, de a inova şi de a găsi soluţii tehnice. Idealul înalt, aspiraţiile puternice, dorinţa de a se ridica deasupra contingentului, de a se detaşa de tot ceea ce este materialitate, dau pentru nişte săptămâni acestui traseu al asteroidului Icarus una dintre cele mai puternice şi eficiente sau evidente vocaţii astrale asupra noastră şi, mai ales, asupra celor care s-au născut în semnul Vărsătorului.

Asteroidul Urania intră în zodia Gemenilor şi aduce plăcerea de a comunica, de a învăţa şi tot ceea ce ţine de informare sau de transmitere de informaţii. Se dublează cu o postură pedagogică şi comunicarea este la cote mari, mai ales într-un domeniu al ştiinţelor precise, al geometriei şi matematicii. Vesta intră în semnul Berbecului şi părăseşte acea ipostază sacră, mistică şi oarecum ascunsă, ocultă, pe care a avut-o timp de mai multe săptămâni cât a tranzitat zodia Peştilor.

Vesta se asociază, cel puţin din punct de vedere mitologic, cu focul. Pe de o parte, focul sacru al familiei, pe care ea era menită să îl păstreze veşnic viu şi nestins, pe de altă parte se leagă de vestalele romane, fecioarele care păzeau templul şi focul sacru din templu care reprezintă devoţiunea faţă de divinitate. Acum, când acest asteroid intră într-o zodie de foc, se poate spune că sunt multe elemente comune.

Pe de altă parte există un soi de depăşire a măsurii, de intensificare sau chiar de pârjolire sufletească. Într-o ipostază feminină şi într-o corespondenţă astrologică toate acestea ar presupune un foc care învie în inima unor femei, într-un anume context, fie că este vorba de o pasiune, fie că este vorba de o încrâncenare sau de o cramponare, de o situaţie familială.

Multe dintre femei vor să dovedească ceva, vor să rezolve ceva sau vor să îşi impună un anume punct de vedere, o dorinţă, o linie, o conduită, o atitudine faţă de o serie de ipostaze de viaţă, dintre care ipostaza morală sau cea juridică, sau cea a legii şi a normalităţii sunt în prim-plan.

Banii sau viata!

Cerul astral al săptămânii viitoare ne indică o schimbare de dinamică. Prima mişcare este legată de circulaţia ideiilor, de vocaţia ideologică de a creea premizele unui conflict. De la politic la bani drumul este uneori lung. De data aceasta, făcând traseul invers, de la bani la politic, drumul este foarte scurt. O serie de idei afirmate în plan economic, dar cu motivaţie politică şi cu interes care ţine de un grup, un plan sau de un organism suprastatal este de natură să nemulţumească, să irite, să enerveze şi să provoace oriunde în lume, la ora actuală, o serie de măsuri care vor fi anunţate, care vor fi privite cu ostilitate.

De acum încolo, până pe 18 martie, se poate anticipa un set întreg de iniţiative care vor fi făcute cunoscute pe cale verbală, mai puţin în scris, adică va fi vorba de declaraţii, de poziţii, mărturii, opinii, prezentare de intenţii viitoare de natură să răscolească sentimentele. De aceea, replica celor care reprezintă interese financiare de partea ailaltă a baricadei sau care pur şi simplu sunt lezaţi de aceste măsuri va fi promtă şi la fel de radicală. Ziua de 3 martie poate să aducă un punct nevralgic, să pună în evidenţă un loc vulnerabil la nivelul unei economii naţionale sau la nivelul macroeconomiei ori al unor ramuri.

Este de luat în calcul un set întreg de conflicte, probleme şi divergenţe care se pot naşte în jurul regimului apei, un regim fluvial sau un regi maritim. O criză pot cunoaşte unele state care sunt limitrofe mărilor, oceanelor şi fluviilor de mare dimensiune. Aici problema poate să fie ridicată la nivelul comerţului maritim, la nivelul strategiei militare, la nivelul intereselor geopolitice sau, pur şi simplu, la nivelul condiţionărilor climaterice şi meteorologice de natură să dea peste cap agricultura sau bunul mers al vieţii de fiecare zi, presupunând şi luând în calcul prin aceasta vicierea transportului de mărfuri.

Sunt de anticipat o serie de măsuri care, deşi au bătaie lungă în timp, se vor dovedi a fi efemere. La un moment dat, cu mult mai repede decât se estimează, toate aceste decizii vor fi anulate, amânate în aplicarea lor concretă, vor fi retractare ori vor fi retrase pentru reevaluare şi reformulare, astfel încât între 18 martie şi 17 aprilie se va vorbi mai mult de o aşteptare, de o reorientare, iar după 17 aprilie tot ceea ce se petrece acum se va relua la altă dimensiune ca discuţie, ca dialog, ca un conflict public sau ca o poziţionare mult mai explicită. Ceea ce se petrece acum nu se va finaliza ci doar se va lansa, se va contura ca o schiţă imprecisă şi improbabil de pus în aplicare la nivel economic.